+ Antworten
Ergebnis 1 bis 11 von 11

Thema: Help needed: update BonRoad Multimedia software

  1. Top | #1
    Male
    Member
    Avatar von jose_monteiro
    My Car
    Ford Ranger
    Radio
    BonRoad
    Dabei seit
    25.11.2014
    Beiträge
    7
    Bedankt
    0
    Erhielt 0x Danke in 0 Posts

    Standard Help needed: update BonRoad Multimedia software

    Good morning guys.
    I have a car multimedia system with this specification:
    Shell: 2.95.5 EN-PRIMA-BC6-UI-256-V1.62 MCU D66FRRI8-SH-F12V1.27

    It has some irritating problems, like the sound volume up or down most time not responding.

    I am inclined to update it and so the questions are:
    1 - What do you think about it? May I incur on risk?
    2 - Can you give me a step-by-step procedure to update?

    Thanks in advance

  2. # ADS
    Circuit advertisement
    Dabei seit
    Always
    Beiträge
    Many


     

  3. Top | #2
    jetzt 7. China-Navi Avatar von strados
    My Car
    Toyota RAV4.3, Alfa Romeo Spider V6 3.0
    Radio
    Roadrover I7104TR + I7037V2, Sony, Navigon
    OS-Version
    Windows CE
    Dabei seit
    17.09.2010
    Ort
    D
    Beiträge
    11.318
    Blog-Einträge
    1
    Bedankt
    300
    Erhielt 2.452x Danke in 1.973 Posts

    Standard

    Zitat Zitat von jose_monteiro [Only members can see the link]
    It has some irritating problems, like the sound volume up or down most time not responding.
    I sure, that's not a software but a hardware problem. Which other problems are there ?

    BTW, Bonroad only is a dealer not the manufacturer. Your gps unit is a "Roadrover C8066FR"
    [Only members can see the link]
    [Only members can see the link]
    Geändert von strados (25.11.2014 um 13:10 Uhr)
    =>> Bitte keine Supportanfragen per PN, dafür ist das Forum da !!!


  4. Top | #3
    Male
    Member
    Themenersteller
    Avatar von jose_monteiro
    My Car
    Ford Ranger
    Radio
    BonRoad
    Dabei seit
    25.11.2014
    Beiträge
    7
    Bedankt
    0
    Erhielt 0x Danke in 0 Posts

    Standard

    I sure, that's not a software but a hardware problem. Which other problems are there ?
    Thanks for your response. The unit is installed on a Ford Ranger. This car also has volume controls on its wheel.

    1 - The sound volume, up or down, most time does not work. If I turn the button very fast, sometimes it works, but the sound volume stays at that point, I can not change it. Seems to me like there is a software lag.

    2 - When I reverse the car the rear camera should appear but, instead, an image of a car with "sonar waves" appears on the screen. I must press a button on the screen to see the camera.

    3 - The last radio station appears when I choose "Radio" but most times with no sound. I must turn it out and on again.

    4 - My phone connect with the unit by bluetooth but, most times, I answer a phone call and I can hear anything. Sometimes the radio station continue to play during the phone call. Sometimes the phone call works well.

    5 - Sometimes when I reverse the car and, after that, I start moving ahead, the screen turns blue and, apparently, freezes.

    Thank you for your help

  5. Top | #4
    jetzt 7. China-Navi Avatar von strados
    My Car
    Toyota RAV4.3, Alfa Romeo Spider V6 3.0
    Radio
    Roadrover I7104TR + I7037V2, Sony, Navigon
    OS-Version
    Windows CE
    Dabei seit
    17.09.2010
    Ort
    D
    Beiträge
    11.318
    Blog-Einträge
    1
    Bedankt
    300
    Erhielt 2.452x Danke in 1.973 Posts

    Standard

    Zitat Zitat von jose_monteiro [Only members can see the link]
    I must press a button on the screen to see the camera.
    Which button ? Is RRs wire "REVERSE" connected to reverse light of the car or the corresponding harness ?

    All issues indicate a hardware problem of MCU (mainboard). It seems to responde not in time.

    Did these problems occur suddenly (just now) or where they present all time ?
    =>> Bitte keine Supportanfragen per PN, dafür ist das Forum da !!!


  6. Folgende Benutzer bedankten sich bei strados:

    TAH

  7. Top | #5
    Male
    Member
    Themenersteller
    Avatar von jose_monteiro
    My Car
    Ford Ranger
    Radio
    BonRoad
    Dabei seit
    25.11.2014
    Beiträge
    7
    Bedankt
    0
    Erhielt 0x Danke in 0 Posts

    Standard

    I sure, that's not a software but a hardware problem. Which other problems are there ?
    Thanks for your response. The unit is installed on a Ford Ranger. This car also has volume controls on its wheel.

    1 - The sound volume, up or down, most time does not work. If I turn the button very fast, sometimes it works, but the sound volume stays at that point, I can not change it. Seems to me like there is a software lag.

    2 - When I reverse the car the rear camera should appear but, instead, an image of a car with "sonar waves" appears on the screen. I must press a button on the screen to see the camera.

    3 - The last radio station appears when I choose "Radio" but most times with no sound. I must turn it out and on again.

    4 - My phone connect with the unit by bluetooth but, most times, I answer a phone call and I can hear anything. Sometimes the radio station continue to play during the phone call. Sometimes the phone call works well.

    5 - Sometimes when I reverse the car and, after that, I start moving ahead, the screen turns blue and, apparently, freezes.

    Thank you for your help


    Which button ? Is RRs wire "REVERSE" connected to reverse light of the car or the corresponding harness ?
    The button on the screen (not a physical button) is labeled "CCV" or something like that, I don't remember exactly. The rear camera sometimes work well, so the connections seems to be OK.

    The lag (long time to respond) seems to you a hardware problem? Is it possible to update the RAM (memory)?

  8. Top | #6
    jetzt 7. China-Navi Avatar von strados
    My Car
    Toyota RAV4.3, Alfa Romeo Spider V6 3.0
    Radio
    Roadrover I7104TR + I7037V2, Sony, Navigon
    OS-Version
    Windows CE
    Dabei seit
    17.09.2010
    Ort
    D
    Beiträge
    11.318
    Blog-Einträge
    1
    Bedankt
    300
    Erhielt 2.452x Danke in 1.973 Posts

    Standard

    Zitat Zitat von jose_monteiro [Only members can see the link]
    The lag (long time to respond) seems to you a hardware problem? Is it possible to update the RAM (memory)?
    Last week I had to repair a C7003VM (VW), which showed exactly the same problems. I replaced the mainboard with MCU chip and all problems gone.
    Upgrading the RAM is not possible unless replacing the complete system board. But that's not cheap and it's nearly a new unit.

    Where are you from ? From which dealer did you buy your unit ?
    -> you need to request a new mainboard.
    =>> Bitte keine Supportanfragen per PN, dafür ist das Forum da !!!


  9. Top | #7
    Male
    Member
    Themenersteller
    Avatar von jose_monteiro
    My Car
    Ford Ranger
    Radio
    BonRoad
    Dabei seit
    25.11.2014
    Beiträge
    7
    Bedankt
    0
    Erhielt 0x Danke in 0 Posts

    Standard

    Well... I bought from a guy in Brazil, who apparently bought it from BonRoad, who apparently bought it from Roadrover... Kind of a mess...
    Are you sure my unit is that one you posted a link? On that page they say the unit has voice command and I am pretty sure that mine does not have it.

  10. Top | #8
    jetzt 7. China-Navi Avatar von strados
    My Car
    Toyota RAV4.3, Alfa Romeo Spider V6 3.0
    Radio
    Roadrover I7104TR + I7037V2, Sony, Navigon
    OS-Version
    Windows CE
    Dabei seit
    17.09.2010
    Ort
    D
    Beiträge
    11.318
    Blog-Einträge
    1
    Bedankt
    300
    Erhielt 2.452x Danke in 1.973 Posts

    Standard

    Zitat Zitat von jose_monteiro [Only members can see the link]
    ... who apparently bought it from BonRoad,
    ... who apparently bought it from Roadrover...
    Sure. Roadrover is the manufacturer and Bonroad is one of big Chinese dealers.

    Zitat Zitat von jose_monteiro [Only members can see the link]
    Are you sure my unit is that one you posted a link?
    Yes I'm sure. If you post a picture of your unit, we all know...

    Zitat Zitat von jose_monteiro [Only members can see the link]
    On that page they say the unit has voice command and I am pretty sure that mine does not have it.
    voice command is not by default but optional and depending on GUI (shell). I already checked it but it don't like it cause it takes too much time.
    =>> Bitte keine Supportanfragen per PN, dafür ist das Forum da !!!


  11. Top | #9
    Male
    Member
    Themenersteller
    Avatar von jose_monteiro
    My Car
    Ford Ranger
    Radio
    BonRoad
    Dabei seit
    25.11.2014
    Beiträge
    7
    Bedankt
    0
    Erhielt 0x Danke in 0 Posts

    Standard

    Yes I'm sure. If you post a picture of your unit, we all know..
    I will take a picture from the unit running and post it here.

    Is there a max picture size to post here? I already tried to post one jpg and did not succeed (an exclamation mark appeared beside the file name. Clicking on the exclamation mark showed an error message number).
    Geändert von jose_monteiro (26.11.2014 um 10:20 Uhr)

  12. Top | #10
    jetzt 7. China-Navi Avatar von strados
    My Car
    Toyota RAV4.3, Alfa Romeo Spider V6 3.0
    Radio
    Roadrover I7104TR + I7037V2, Sony, Navigon
    OS-Version
    Windows CE
    Dabei seit
    17.09.2010
    Ort
    D
    Beiträge
    11.318
    Blog-Einträge
    1
    Bedankt
    300
    Erhielt 2.452x Danke in 1.973 Posts

    Standard

    Zitat Zitat von jose_monteiro [Only members can see the link]
    I already tried to post one jpg and did not succeed
    To post a picture (any type) you must open the extended frame (Erweitert) and click on "manage attachments" (Anhänge verwalten). Next steps are self explaining...
    =>> Bitte keine Supportanfragen per PN, dafür ist das Forum da !!!


  13. Top | #11
    Male
    Member
    Themenersteller
    Avatar von jose_monteiro
    My Car
    Ford Ranger
    Radio
    BonRoad
    Dabei seit
    25.11.2014
    Beiträge
    7
    Bedankt
    0
    Erhielt 0x Danke in 0 Posts

    Standard


    To post a picture (any type) you must open the extended frame (Erweitert) and click on "manage attachments"
    [Only members can see the link]
    Well, I needed to do it using Chrome. There is some problem with Firefox browser.

+ Antworten

Ähnliche Themen

  1. Roadrover GUI Software Update V1.25.5M
    Von strados im Forum FIRMWARE Files - Device Updates
    Antworten: 102
    Letzter Beitrag: 11.02.2012, 15:28
  2. Help needed with as-8604 for Audi A4 B7 GPS Software
    Von megahenebi im Forum iGO8 - Primo
    Antworten: 0
    Letzter Beitrag: 20.08.2011, 20:52
  3. TID-8916 Software Update
    Von JJApache im Forum FIRMWARE Files - Device Updates
    Antworten: 5
    Letzter Beitrag: 19.05.2011, 15:22
  4. Software update VW-7088
    Von Danila im Forum SOFTWARE-Helpdesk
    Antworten: 0
    Letzter Beitrag: 03.02.2010, 17:37

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein

sponsored - supported by


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64